
Chocolademousse met roze peper en olijfolie
Ingrediënten voor vier personen:
1. Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade
au bien marie of in de magnetron. Laat de gesmolten
chocolade afkoelen, maar niet te veel. De chocolade moet
nog een beetje lauw zijn van temperatuur wanneer je het
verder gaat verwerken.
Catharinaiscooking.nl 0650545010.
Ingrediënten voor vier personen:
- 170 gram pure chocolade
- 75 gram volle melk
- 1 eigeel
- 4-5 eiwitten
- 2 eetlepels suiker
- roze peper
- fleur de sel
1. Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade
au bien marie of in de magnetron. Laat de gesmolten
chocolade afkoelen, maar niet te veel. De chocolade moet
nog een beetje lauw zijn van temperatuur wanneer je het
verder gaat verwerken.
- Breng de melk aan de kook en meng de lauwe chocolade
al roerende voorzichtig met de melk. - Voeg het eigeel toe. Stop met roeren als het eigeel
volkomen opgenomen is in het mengsel. - Klop het eiwit met een mixer. Wanneer het eiwit stijf
begint te worden, voeg je langzaam de suiker toe. Blijf kloppen totdat het eiwitmengsel helemaal stijf is. Met een rubber spatel schep je 1/3 van het mengsel door de chocolade. Als dit goed gemengd is, voeg je de rest toe. - giet de mousse in een grote schaal en plaats dit voor 1 uur in de koelkast.
- Vlak voordat je de mousse gaat serveren, besprenkel je deze met een paar druppels olijfolie. Strooi een beetje fleur de sel en...de roze peper over de mousse.
- Voor de special touch, maak je met twee eetlepels mooie quenelles.
Catharinaiscooking.nl 0650545010.